Ferieplatsen.se

Feriearbete inom Kristianstads kommun 20201

När du använder den här tjänsten kommer Kristianstads kommun att registrera och lagra dina personuppgifter för att kunna utföra tjänsten. Läs mer om dina rättigheter och hur vi arbetar med personuppgifter

Tänk på att det kan komma till enstaka arbetsplatser under ansökningstiden så titta gärna in i slutet av ansökningstiden för att se samtliga platser.

Vem får söka? 

Du som fyller 17-18 år (född 2003-2004) och är folkbokförd i Kristianstads kommun. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd, eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

Ansökan är öppen mellan 2020-03-15 klockan 00:00 och 2020‑04‑04 klockan 23:59. 

Har du en skyddad identitet måste du göra din ansökan på telefon 044-136961.

Om du får en plats 

Om du blir erbjuden en plats kommer du få reda på det via e-post. Det är därför viktigt att du vid registreringen uppger en e-postadress som du har regelbunden bevakning på. Du kan förvänta dig ett svar från oss mellan 20 april och 31 maj, beroende på om du blir lottad till en plats direkt eller om du hamnar reservlistan. Om du får ett erbjudande har du en vecka på dig att tacka Ja eller Nej. Du tackar Ja genom att logga in på ferieplatsen.se. Om du inte tackar Ja till platsen inom en vecka kommer du automatiskt att förlora platsen. Om du väljer att tacka Nej till din erbjudna plats har du inte möjlighet att få en annan plats. 

Om du inte får en plats 

Om du inte blivit lottad till en av våra feriearbetsplatser blir du meddelad detta via e-post senast den 31 maj.

Vad är feriearbete? 

Varje år anordnar Kristianstad kommun feriearbete för ungdomar. Du får under två veckor arbeta i någon av Kristianstads kommuns verksamheter. Du får gå bredvid erfaren personal som ger dig handledning. Du får lära dig om arbetsplatsen och prova på olika arbetsuppgifter. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden? 

Din ersättning

Din ersättning är 70 kr/timme (inklusive semesterersättning).

Inom vilka verksamheter finns feriearbete? 

Feriearbetsplatserna finns i flera av Kristianstads kommuns verksamheter, flest inom äldre- och barnomsorg samt lägerverksamhet, serviceverksamheter som parkarbete, städ, kök och vaktmästeri.  

Behöver du tidigare arbetserfarenhet för att söka feriearbete? 

Nej, ingen tidigare arbetslivserfarenhet behövs för att kunna söka feriearbete. 

Vad händer om du inte hunnit registrera dig? 

Om du inte registrerat dig och sökt feriearbete mellan 15 mars och 4 april klockan 23:59, kommer du inte kunna bli erbjuden en feriearbete. 

Hur ofta kan jag logga in och söka och kan jag ändra min ansökan? 

Du kan logga in i ferieplatsen.se hur många gånger du vill under ansökningsperioden och du kan närsomhelst under den tiden ändra din ansökan. Varje ändring du gör sparas. När du är färdig med din ansökan så trycker du på ”Skicka in ansökan”. Du kommer då få en bekräftelse till din e-post att din ansökan är inskickad. För att ändra på din ansökan efter att du har skickat in den så måste du först ta tillbaka den. Om du tar tillbaka din ansökan så måste du skicka in den igen även om du inte gör någon ändring, annars kan du inte få någon plats. Du kan skicka in och ta tillbaka din ansökan hur många gånger du vill fram till att ansökningen stänger. Efter att ansökningstiden har gått ut kan du inte göra några mer ändringar och har du inte skickat in din ansökan så kommer den inte behandlas. 

Vad händer om jag inte skickar in min ansökan? 

Då kan du tyvärr inte få någon plats. 

Hur går registreringen och sökningen till? 

För att kunna söka feriearbete måste du registrera dig. Du kan registrera dig på följande länk: https://kristianstad.ferieplatsen.se/Registrering 

1.    Börja med att ange ditt personnummer. 

2.    I nästa steg kommer du behöva komplettera registreringen med kontaktuppgifter samt välja ett lösenord. 

3.    Lägg till personligt brev. För att det ska bli så bra matchning som möjligt vill vi ha en beskrivning av dig som sökande. Därför är det obligatoriskt att skriva något kort om dig själv i ett personligt brev innan du kan börja söka. Du kan se vilka platser som finns utan att skriva ett personligt brev men du kan inte söka några platser utan att ha skrivit ett personligt brev. 

4.    Om du till exempel har allergier eller särskilda behov som verksamheterna kan behöva känna till kan du även lämna sådana uppgifter.

5.    Sök platser och klicka på ”Skicka in ansökan”. Du kommer då att få en bekräftelse via e-post att din ansökan är inskickad. 

Hur många platser kan du söka? 

På ferieplatsen.se kan du söka minst 5 platser och max 20 plater. 

Hur fungerar tilldelningen av platser? 

Platserna lottas ut av systemet. Vid frågor kontakta oss på 044-13 69 61 eller ferie@kristianstad.se 

Tillbaka till toppen